Priester klapt uit de biecht.

Gepost op Wednesday 26 February

‘Pol Dehullu verandert geen bloed in wijn, maar schenkt in klare taal een ontluisterend verhaal over wanpraktijken en ‘mis’toestanden in de Kerk.’

Pieter Aspe

Met trots stellen wij dit debuut voor, de eerste thriller in ons fonds die niet door Pieter Aspe geschreven werd maar waar de meester zich wel volmondig achter schaart.

Pol Dehullu doet een pittig boekje open over de Kerk, waarvoor hij meer dan 13 jaar pastoor was in diverse West-Vlaamse parochies. Sinds enige tijd is hij pastoor af, maar priester is hij voor het leven. Dat weerhoudt hem er niet van om met verve een thriller te schrijven over allerlei vreemde gebeurtenissen in de coulissen van de Kerk…

De Heilig-Bloedprocessie in Brugge eindigt in mineur, wanneer de bisschop sterft aan een zware hartaanval. De volgende dag is zijn lijk verdwenen. Onderzoeksjournaliste Eva Storms en student Wolf Garcia beginnen te praten met mensen die de overleden bisschop gekend hebben. Priester Gilles Perrier is hun gids in het kerkelijke wereldje, waarin ambitie en eerzucht, intriges en machtswellust wel erg ver lijken te staan van de evangelische waarden. De onthullingen volgen elkaar op, tot het bisdom lucht krijgt van het onderzoek en priester Perrier zwaar onder druk zet.

Deze meeslepende thriller voert ons doorheen mysterieuze locaties, met pittige dialogen en spitse humor, van een drama in de Bloedprocessie tot een even onthutsende ontknoping in het Oostendse Kursaal.