Dé biografie van Vlaanderens succesvolste schrijver

Gepost op Tuesday 03 November

Hoe kon een braaf arbeiderskind uit Brugge het tot meest verkochte schrijver van Vlaanderen schoppen? In dit boek ontdek je alles over het ontstaan van de misdaadreeks rond de eigenzinnige politie-inspecteur Pieter Van In, de verfilmingen van Aspes boeken en zijn succes in het buitenland.

Pieter Aspe heeft nooit een blad voor de mond genomen. Voor deze biografie liet hij zich langdurig interviewen, openhartiger dan ooit. Auteur Ilse Nackaerts diept de juiste anekdotes op die Pierre Aspeslag - zoals Pieter Aspe echt heet - treffend karakteriseren.

Deze biografie neemt je op sleeptouw door het Brugge uit lang vervlogen tijden, waar de kleine Pierre misdienaar werd en als tiener zijn liefje zwanger maakte. Niets wees erop dat de man van twaalf stielen en dertien ongelukken op zijn tweeënveertigste een boek zou uitbrengen dat zijn leven grondig zou veranderen. Maar geld en roem leidden niet automatisch tot geluk: Pierres eerste huwelijk liep slecht af, zijn tweede vrouw verloor hij aan kanker.

Ondanks alle tegenslagen is Vlaanderens succesauteur diep in zijn hart een goedgeluimde kwajongen gebleven, die beseft dat je in het leven moet kunnen incasseren én relativeren.

Met meer dan 60 nooit eerder verschenen foto's

Pieter Aspe op een kameel op lagere school Sint-Franciscus Xaverius, vlak bij de Ezelpoort (1960).

null null